Jdi na obsah Jdi na menu

Kari ze žlutého hrachu a kapusty

13. 6. 2019

150 g žlutého půleného hrachu, 2 lžíce oleje, 1 cibule, chilli podle chuti, 1 lžička mletého zázvoru, 2 lžičky kurkumy, 1 lžička mletého římského kmínu, ½ lžičky garam masaly, 200 g brambor, zeleninový vývar, 3 stroužky česneku, 400 g nakrájené kapusty, soli, hrst čerstvého koriandru

Hrách propláchneme, namočíme přes noc a uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vmícháme koření a smažíme asi 2 minuty. Přidáme brambory nakrájené nadrobno, podlijeme vývarem a dusíme dopoloměkka. Přidáme česnek, kapustu a vařený hrách, osolíme a dusíme, dokud nejsou brambory měkké a hrách se nezačne rozpadat. Dokořeníme a případně ještě zředíme. Podáváme s posypané koriandrem a s rýží.

kari_ze_zluteho_hrachu_a_kapusty.jpg