Salát z půleného hrachu
⅔ šálku sušeného zeleného půleného hrachu, 1 šálek silného zeleninového vývaru, 2 šálky třešňových rajčat, 1 šálek mražených kukuřičných jader nebo 1 konzerva sterilovaných, 2 lžíce čerstvé petrželky, 2 lžíce čerstvé pažitky
Na zálivku: šťáva z 1 citronu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička javorového sirupu, sůl a pepř podle chuti
Hrách na několik hodin předem namočíme. Poté ho slijeme a ve vývaru ho uvaříme/udusíme na mírném ohni doměkka, ale nesmí se začít rozpadat. V případě potřeby přilijeme vodu. Poté ho slijeme a promícháme s nakrájenými rajčátky, kukuřicí a nasekanými bylinkami. Suroviny na zálivku promícháme, nalijeme na salát a dobře promícháme.
Zjednodušení původního receptu