Jdi na obsah Jdi na menu

Francouzské brambory

¾–1 kg brambor, máslo na vymazání, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 1 cibule, 3 vejce, 1 kelímek smetany na vaření, 150 g eidamu, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř

Uvaříme 2 vejce a brambory ve slupce a oloupeme je. Brambory nakrájíme na plátky a jednu vrstvu dáme do pekáčku vymazaného máslem, osolíme a opepříme. Přidáme část zcezeného hrášku, najemno nakrájené cibule a vařených vajec. Opakujeme do spotřebování surovin, končíme vrstvou brambor. V misce rozkvedláme zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a hořčici. Osolíme a opepříme a směsí zalijeme brambory. Pečeme při zhruba 200 °C dozlatova.

francouzske_brambory.jpg