Přílohy
Příspěvky
Rumbledethumps
1 kg brambor, 250 g i více hlávkového zelí nebo kapusty, 75 g másla, 100 g vyzrálého čedaru, 2 malé cibule...
Houskové knedlíky podle Flo
150 g včerejšího bílého pečiva, 2 lžíce másla, 1 menší cibule, 1 vejce, 50 ml mléka, 1 lžíce (15 g) hrubé mouky, ½ lžičky soli, 5 snítek hladkolisté petrželky, 1 lžička oleje...
Pečené brambory
Menší brambory omyjeme a podélně rozkrájíme. Řezné plochy posypeme jemnou solí a vždy dvě o sebe třeme až do pěny. Na plechu upečeme v troubě na 200 ºC.
Lokše
600 g brambor typu C, 200 g hladké mouky, 1 lžička soli, rozpuštěné sádlo nebo máslo na potření...
Podkrkonošské bramborové placky
500 g brambor, 200 g hrubé mouky, sůl, olej...
Česnekový naan
325 g pšeničné hladké mouky (částečně možno celozrnné), 170 ml vlažné vody, 1 lžička sušeného droždí, 1 lžička soli, 2 lžičky třtinového cukru, 65 ml kefíru, 30 ml slunečnicového oleje
Na potření: 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, kari koření podle chuti...
Jáhlové šišky
150 g jáhel, 100 g polohrubé mouky, 2 uvařené brambory, 1 vejce, sůl...
Jihočeská lepenice
1 kg brambor, 2 velké cibule, 400 g kysaného zelí, 3 lžíce oleje, kousek másla, sůl, pepř…
Nastavovaná kaše
350 g brambor, 150 g krupek, 200 g cibule, 120 ml mléka, 3 stroužky česneku, olej, sůl, majoránka…
Gratinované brambory
950 g brambor typu A, 200 ml smetany na vaření, 50 ml mléka, 120 g ementálu, 1 stroužek česneku, 2 špetky tymiánu, špetka muškátového květu, máslo na vymazání, sůl, pepř...