Jdi na obsah Jdi na menu

Česnekový naan

325 g pšeničné hladké mouky (částečně možno celozrnné), 170 ml vlažné vody, 1 lžička sušeného droždí, 1 lžička soli, 2 lžičky třtinového cukru, 65 ml kefíru, 30 ml slunečnicového oleje

Na potření: 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, kari koření podle chuti

Do mísy dáme všechny přísady na těsto kromě mouky a rozmícháme. Do směsi zapracujeme mouku a prohněteme. Pokud se těsto lepí, přidáme další mouku. Necháme chvíli kynout. Z těsta tvarujeme kuličky a ty na pomoučeném vále vyválíme na tenké placky. Vyskládáme je na plech. Troubu předehřejeme a placky ugrilujeme na střední teplotu do světle hněda. Měly by se trochu nafouknout. V misce rozehřejeme máslo, přidáme prolisovaný česnek, sůl a kari. Hotové placky potíráme česnekovou pastou.

cesnekovy_naan.jpg