Jdi na obsah Jdi na menu

Houbová sekaná

Očištěné tvrdší houby nakrájíme nadrobno. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájené menší množství cibule, přidáme houby a podusíme. Když houby pustí šťávu, odkryjeme poklici a pomalu vaříme, dokud se většina šťávy nevypaří. Odstavíme z ohně a necháme mírně zchladnout. Poté houby částečně rozmixujeme. Okořeníme solí, pepřem a mletým kmínem, vmícháme vejce kromě části jednoho bílku a zahušťujeme strouhankou, dokud těsto nedrží tvar. Vytvarujeme šišku, přemístíme ji do pekáče vymazaného olejem a potřeme bílkem. Při 175 ºC upečeme. Můžeme podávat teplé i studené s bramborami v různých úpravách a zeleninovým salátem nebo dušeným špenátem.

houbova_sekana.jpg