Jdi na obsah Jdi na menu

Žampiony se šťávou

300 gramů hnědých žampionů, 1 střední cibule, 3 stroužku česneku, 2 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, ½ lžíce kukuřičného škrobu, 1 šálek houbového bujónu, 1 hrst kapusty nebo špenátu, čerstvě mletý černý pepř a sůl podle chuti

V pánvi na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte žanpiony nakrájené na plátky a restujeme asi 12 minut za občasného míchání. Vmícháme droždí a sójovou omáčku a několik minut povaříme. Přidáme kapustu nebo špenát. Rozmícháme vývar se škrobem a vmícháme do houbové směsi. Povaříme, dokud se směs nezahustí, a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s jáhlami nebo bulgurem.

Podle původního receptu

zampiony_se_stavou.jpg