Jdi na obsah Jdi na menu

Bretaňské fazole

300 g fazolí, olej, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, malá konzerva rajčatového protlaku, 1 kostka zeleninového vývaru, 1 lžíce octa, 1–2 stroužky česneku, asi lžička cukru, asi lžička soli, špetka pepře

Přebrané, omyté, den předem namočené fazole uvaříme do měkka. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem. Přidáme rajčatový protlak a povaříme. Přidáme rozdrcený česnek, cukr, sůl, ocet a pepř. Přelijeme na uvařené fazole, zamícháme a necháme přejít varem. Podáváme s volským okem, chlebem a nakládanou zeleninou.

bretanske_fazole.jpg