Jdi na obsah Jdi na menu

Cizrna à la míchaná vejce

250 g suché cizrny, 1 červená paprika, 1 větší cibule, 3 lžíce tahini, 2 lžíce oleje, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku, špetka kajenské papriky, špetka mletého pepře, 2 lžičky sušeného tymiánu, asi 1 lžička soli

Cizrnu nejprve namočíme a po nabobtnání uvaříme v nové vodě. Slijeme a promícháme s mletým kořením (kvůli barvě můžeme přidat i mletou kurkumu). Na oleji osmahneme na kousky nakrájenou papriku a cibuli, dokud nezačnou hnědnout. Přidáme cizrnu s kořením a sůl. Za častého míchání smažíme na silném ohni 4–5 minut. Poté stáhneme, přidáme tahini a částečně rozšťoucháme. Přidáváme vodu, dokud směs nemá požadovanou vlhkost a konzistenci.

Adaptace původního receptu

cizrna_a_la_michana_vejce.jpg