Jdi na obsah Jdi na menu

Cizrna s quinoou a špenátem z jednoho hrnce

1 lžíce olivového oleje, 2 drcené stroužky česneku, 1 malá šalotka nadrobno nakrájená (asi 2 polévkové lžíce), 1 chili paprička, 1 šálek syrové quinoy, 1 šálek zelených oliv, ½ šálku nakrájených sušených rajčat, ½ čajové lžičky sušeného tymiánu, ½ čajové lžičky sušeného kopru, 2 šálky zeleninového vývaru, 1 šálek nakrájeného špenátu, 1 konzerva cizrny, sůl a pepř na dochucení

V hrnci na středním ohni ohřejeme olej, přidáme česnek, šalotku a chilli papričku a smažíme asi 2 minuty. Přidáme quinou, olivy a sušená rajčata a důkladně promícháme. Vmícháme přidáme tymián a kopr. Přidáme vývar, přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme 20–25 minut, dokud se tekutina nevsákne. Poté vmícháme špenát a cizrnu a ještě několik minut dusíme. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.

cizrna_s_quinoou_a_spenatem_z_jednoho_hrnce.jpg