Jdi na obsah Jdi na menu

Cizrnové kari

200 g suché cizrny (nebo 2 konzervy), 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, sůl, olej, po 1 lžičce mletého římského kmínu, sladké papriky, kurkumy, mletého koriandru a koření garam masala, špetka čili, 400 g loupaných rajčat v konzervě

Suchou cizrnu namočíme a pak uvaříme. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na měsíčky s utřeným česnekem, přidáme římský kmín, sladkou papriku, kurkumu, koriandr, čili a sůl. Za stálého míchání minutu smažíme. Přidáme scezenou cizrnu a nadrobno nakrájená rajčata i s nálevem a promícháme. Dusíme 20 minut, ke konci přidáme koření garam masala. Podáváme s plackami čapatí nebo nán, příp. s rýží.

cizrnove_kari.jpg