Jdi na obsah Jdi na menu

Fazolové chilli s bulgurem

2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 červená paprika a 1 zelená paprika nakrájené na kostky, 500 g vařených fazolí, 3 šálky silného zeleninového vývaru, 1 konzerva rajčat, malá konzerva rajského protlaku, chilli paprika podle chuti, ¾ šálku bulguru, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky sušeného oregana, 1 lžička uzené papriky, šťáva z 1 limetky, sůl podle chuti

Zahřejeme olivový olej v hrnci nebo těžké pánvi na nižší teplotu. Přidáme nasekaný česnek, nakrájenou cibuli a mletý římský kmín a smažíme 2–3 minuty, dokud cibule nezměkne. Přisypeme papriky a smažíme je doměkka, dalších asi 5 minut. Přidáme zeleninový vývar, rajčata, rajský protlak, bulgur, oregano, uzenou papriku a propláchnuté fazole, přivedeme k varu, případně přisolíme a 10 minut pomalu vaříme. Před podáváním necháme dalších 10 minut odpočívat. Podáváme teplé s koriandrem, zakysanou smetanou a/nebo nastrouhaným čedarem.

fazolove_chilli_s_bulgurem.jpg