Jdi na obsah Jdi na menu

Marocké cizrnové kari

1 střední cibule, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 350 g dýně (nebo mrkve, brambor nebo batátů), 1 červená paprika, ¾ šálku červené čočky, 240 g vařené cizrny, 1 malá konzerva rajského protlaku, 1 lžička zázvoru, 1 lžička kurkumy, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička uzené papriky, ½ lžičky skořice, ½ lžičky soli + další podle potřeby, ¼ lžičky chilli nebo podle chuti, 3 šálky zeleninového vývaru

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev (nebo jinou zeleninu). Přisypeme všechno mleté koření a ještě krátce osmahneme. Zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu, přidáme čočku, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou papriku, rajský protlak a povaříme. Přidáme cizrnu a dovaříme. Podáváme s plackami a jogurtem.

marocke_cizrnove_kari.jpg