Jdi na obsah Jdi na menu

Mexické fazole s rýží

350 g červených fazolí, 2 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 velká červená paprika, 1 lžička chili koření, 2 lžíce rajčatového pyré, 2x 400g konzerva nakládaných rajčat, 125 g sterilované kukuřice, 1 lžička krupicového cukru, 1 lžíce nasekané hladkolisté petržele, 500 g rýže

Fazole na den namočíme, vyměníme jim vodu a uvaříme je doměkka. Olej rozpálíme ve velké pánvi na středním plameni. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme 3–4 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku a chilli. Smažíme další 3 minuty. Přidáme rajčatové pyré, nakládaná rajčata, fazole a cukr a přivedeme k varu. Plamen snížíme na minimum a necháme probublávat, dokud vše nezměkne a nezhoustne. Ke konci přidáme kukuřici. Podáváme s dušenou rýží, ozdobené petrželkou.

mexicke_fazole_s_ryzi.jpg