Kroupy s halloumi
200 g ječných krup, 1 balení sýra halloumi, 100 g cibule, 150 g červené papriky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml vody, sůl, špetka mletého pepře, špetka mletého chilli, 2 lžíce slunečnicového oleje, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce nasekané petrželové natě
Kroupy předem namočíme a necháme je nabobtnat. Vyměníme jim vodu, přidáme 1 lžičku soli a pomalu vaříme doměkka, asi 30 minut. Sundáme z plotny a nechte odstát pod pokličkou. Mezitím rozehřejeme na pánvi olej, přidáme sýr nakrájený na tenčí plátky a opékáme z obou stran dozlatova. Sýr přemístíme na talíř, do pánve dáme nahrubo nakrájenou cibuli a papriku a opékáme 5 minut. Přidáme vařené kroupy, prolisovaný česnek, sůl, pepř, chilli, rajčatový protlak, vodu a vaříme 5 minut. Stáhneme s plotny, přidáme zakysanou smetanu, promícháme, posypeme petrželovou natí a podáváme se sýrem.