Jdi na obsah Jdi na menu

Vegetariánský kontrabáš

400 g pohanky, 1 l vody, 1 kg brambor typu B, 4 stroužky česneku, 4 cibule, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžíce majoránky, 200 g tvrdého sýra, 1 hrst čerstvé petrželky

Pohanku propláchneme, osolíme, přelijeme 1 litrem vroucí vody a přikrytou ji necháme v teple dojít, asi 30 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mezitím nasekáme česnek a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme většinu oleje, smažíme na něm cibuli a po chvíli přidáme česnek. Pak přidáme uvařenou pohanku a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Nakonec vmícháme i uvařené, scezené brambory, můžeme je i trochu rozšťouchat. Směs přendáme do pekáče vymazaného zbylým olejem, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme 15 minut na 200 °C. Podáváme posypané petrželkou a nejlépe s kysaným zelím.

vegetariansky_kontrabas.jpg