Jdi na obsah Jdi na menu

Filé se sladkokyselou omáčkou

8. 5. 2016

600 g filé, 2 vejce, 2 lžíce škrobu, několik lžic hladké mouky, sůl, olej

1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce octa, 3 lžíce bílého vína, 3 lžíce cukru, 1,5 lžičky glutasolu, podle chuti sůl, 4 špetky zázvoru, 1 lžíce škrobu, 3 lžíce oleje

Z vajec, škrobu, mouky a soli umícháme hladké polotekuté těstíčko, ve kterém namáčíme na kostky nakrájené zmrazené filé a smažíme v oleji do světle hněda.

Do nadrobno nakrájené cibulky zpěněné na oleji přidáme rozetřený česnek, zázvor, ocet, víno, sójovou omáčku, glutasol, cukr a sůl a povaříme. Zahustíme škrobem rozmíchaným v hrnečku vody a ještě chvilku povaříme.

file_se_sladkokyselou_omackou.jpg