Jdi na obsah Jdi na menu

Ryba na singapurský způsob

600 g rybího filé, 1 velká cibule, 1 lžička karí, 100 g konzervovaného ananasu, 100 g konzervovaných mandarinek, 100 g jedlých kaštanů kaštanů (lze nahradit bambusovými výhonky), 1 lžíce škrobové moučky, 1 citron, sůl, glutasol, olej na smažení
Těstíčko: 5 lžic hladké mouky, 1 vejce, 6 lžic bílého vína, sůl, pepř

Nakrájené filé namočíme do těstíčka a usmažíme na oleji dozlatova. Na druhé pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme karí, zalijeme šťávou z ananasu a mandarinek a přidáme citronovou šťávu. Přivedeme k varu. V troše vody rozmícháme škrobovou moučku, sůl a glutasol a přilijeme do pánve. Do omáčky vložíme nakrájený ananas, mandarinky a kaštany a po krátkém povaření vložíme usmaženou rybu.

ryba_na_singapursky_zpusob.jpg