Jdi na obsah Jdi na menu

Rybí filé na celeru

4 plátky rybího filé, ½ bulvy celeru, 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 5 lžic zakysané smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce ostré hořčice (dijonské), olej, mletý pepř, sůl, nať celeru nebo petrželka na ozdobení

Plátky filé rozkrojíme na 4 dílky a na rozehřátém oleji s částí másla orestujeme po obou stranách, osolíme a opepříme. Pak filé uložíme v teple. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na dlouhé nudličky a osmažíme je spolu s cibulí nakrájenou na proužky na výpeku z filé. K zelenině přidáme zakysanou smetanu a hořčici, vše jemně zamícháme a krátce prohřejeme. Opečené kousky filé rozložíme na talíře, přelijeme je připravenou omáčkou a ozdobíme natí.

rybi_file_na_celeru.jpg