Jdi na obsah Jdi na menu

Vietnamské opékané sépie

300 g sépie, olej, 1 menší červená cibule, 1 řapíkatý celer, 3 větší rajčata, 1 malá cuketa, ½ čerstvého ananasu, 3 stroužky česneku, 3 chilli papričky, 3 lžičky třtinového cukru, 5 lžic rybí omáčky, šťáva z 1 limetky, čerstvý koriandr

Sépii pokrájíme na kousky. Ve woku necháme rozehřát olej na vysokou teplotu a přidáme cibuli a rajčata nakrájené na klínky a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Vše opékáme asi minutu. Přimícháme cuketu a ananas nakrájené na kostičky a promícháme. Přidáme kousky sépie, prolisovaný česnek, cukr, rybí omáčku a rozdrcené papričky a necháme povařit přibližně 10 minut. Na závěr vlijeme šťávu z limetky a zamícháme. Podáváme s vařenou rýží ozdobené koriandrem.

Podle původního receptu

vietnamske-opekane-sepie.jpg