Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninové soté s uzeným tofu

400 g uzeného tofu, 100 g čerstvých hub shiitake nebo hlívy, 250 g kořenové zeleniny (směs mrkve, celeru a petržele), 200 g cibule, 300 g pórku, 30 ml sojové omáčky, 10 ml rýžového octa, 120 ml zeleninového vývaru nebo vody, 1 lžička cukru

Zeleninu nakrájíme na tenké, dlouhé nudličky. Rozehřejeme olej, zpěníme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme zeleninu, tofu a houby nakrájené na proužky, bílou část pórku nakrájenou na kolečka a orestujeme. Přilijeme sójovou omáčku, ocet a vývar a osladíme. Dusíme, dokud zelenina není téměř měkká. Před koncem vaření přidáme zelenou část pórku nakrájenou na kolečka. Podáváme s rýží.

zeleninove_sote_s_uzenym_tofu.jpg