Jdi na obsah Jdi na menu

Dýňové lasagne

1 malá dýně Hokkaido nebo ½ velké, olivový olej, asi 200 g lasagní, 40 g parmazánu nastrouhaného, 200 g provolone nastrouhaného, 2 lžíce dýňových semínek, sůl a pepř
bešamel: 3 lžíce másla, 1 cibule nakrájená najemno, 5 lístků šalvěje nebo snítka rozmarýnu, 60 g hladké mouky, 600 ml mléka, muškátový květ, sůl a pepř

Dýni nakrájíme na kostky a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olejem, osolíme a opepříme a upečeme při 230 °C dozlatova. V kastrolu necháme na másle zesklovatět cibuli a krátce opečeme bylinky. Vsypeme mouku a 3 minuty restujeme. Vlijeme mléko, rozmícháme a za stálého míchání povaříme. Dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Troubu stáhneme na 180 °C. Pečicí formu vylijeme trochou bešamelu a vrstvíme plát těsta, bešamel, dýni, provolone, a to opakujeme - končíme plátem těsta, bešamelem, parmazánem a dýňovými semínky. Upečeme. 

dynove_lasagne.jpg