Jdi na obsah Jdi na menu

Gnocchi z plechu s letní zeleninou

500 g gnocchů, 250 g třešňových rajčat, ½ konzervy kukuřice, ½ svazku chřestu, 1 menší cuketa, 1 červená cibule, 50 ml olivového oleje, sůl, černý pepř, 4 stroužky česneku, čerstvě strouhaný parmazán a listy čerstvé bazalky k servírování

Předehřejeme troubu na 225 °C a plechu s okrajem vyložíme pečicím papírem. Chřest nakrájíme na 5cm kousky, cuketu na půlměsíčky, cibuli na kousky, česnek nasekáme nadrobno. Na plech umístíme noky, rajčata, chřest, cuketa a cibuli, každé zvlášť. Noky zastříkáme olejem; zeleninu zastříkáme olejem, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným česnekem. Každou zeleninu zvlášť promícháme. Plech dáme do střední polohy a pečeme 9 minut. Přidáme kukuřici, otočíme plech a pečeme dalších 9 minut. Vše promícháme. Podáváme zastříknuté olejem a posypané parmazánem a natrhanou bazalkou.

Adaptace původního receptu

gnocchi_z_plechu_s_letni_zeleninou.jpg