Jdi na obsah Jdi na menu

Noky z chleba

Chléb nalámeme a rozmixujeme. Přisypeme polohrubou mouku, přidáme nadrobno nasekané natě nebo bylinky, sůl, pepř a strouhaný parmazán a promícháme. Přidáme vejce a tolik mléka, aby vzniklo kompaktní těsto. Pokud je směs příliš mokrá, přisypeme trošku mouky. Lžící z něj tvarujeme nočky nebo kuličky a zlehka je obalíme v mouce. Položíme je na talíř, aby se nedotýkaly, a necháme je alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Noky vložíme do osolené vroucí vody vaříme je, dokud nevyplavou na hladinu. Vylovíme je děrovanou naběračkou a ihned podáváme s máslem a bylinkami, s parmazánem, omáčkou nebo pestem. Před podáváním je můžeme ještě osmahnout na másle.

Podle původního receptu

noky_z_chleba.jpg