Jdi na obsah Jdi na menu

Nudle se zelím a houbami

50 g sušených hříbků, 500 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, ½ lžičky kmínu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička cukru, ½ lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce panenského olivového oleje, 200 g nudlí nebo jiných menších těstovin

Houby propláchneme, zalijeme šálkem vroucí vody a necháme asi 20 minut máčet. Poté scedíme (nálev zachováme) a větší houby překrájíme. Zelí propláchneme pod tekoucí vodou, vyždímeme a pokrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozehřejeme olej a asi 5 minut na něm smažíme cibuli. Přidáme zelí, sůl, pepř, kmín, sojovou omáčku a cukr a promícháme. Přidáme houby a opět promícháme. Přilijeme nálev z hub (nebo vodu ve stejném množství, pokud je nálev hořký). Zakryjeme a za občasného míchání vaříme doměkka. Poté sejmeme poklici a za občasného míchání vaříme, dokud se neodpaří nadbytečná tekutina. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a olivový olej a promícháme. Smícháme s těstovinami uvařenými podle návodu.

Adaptace původního receptu

nudle_se_zelim_a_houbami.jpg