Jdi na obsah Jdi na menu

Omáčka z pečených paprik na těstoviny

4 červené kapie, sůl, 4 lžíce olivového oleje, 110 g strouhaného sýra typu parmazán, 50 g přírodních ořechů kešu, 1 stroužek česneku, pepř, 1 hrst čerstvé bazalky

Kapie omyjeme a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud slupka místy nezčerná a nespálí se. Upečené kapie pak necháme v misce překryté potravinářskou fólií vychladnout, aby se zapařily a slupka se uvolnila. Poté je oloupeme, vyndáme jádřince, nahrubo nakrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme k nim 50 g sýra, olej, kešu, oloupaný česnek a rozmixujeme dohladka. Dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku promícháme s těstovinami a podáváme posypané lístky bazalky a zbylým sýrem.

omacka_z_pecenych_paprik_na_testoviny.jpg