Jdi na obsah Jdi na menu

Strangolapreti

½ kg staršího bílého pečiva, 250 g špenátu, 1 vejce, 50 g sýra Grana Padano, ¼ l mléka, extra panenský olivový olej podle potřeby, hladká mouka podle potřeby, podle chuti muškátový oříšek, cibule, sůl a pepř

Pečivo nakrájíme na kostky, přilijeme vlažné mléko a necháme máčet asi 3 hodiny. Mezitím očistíme špenát, najemno nasekáme cibuli a zpěníme ji na oleji. Přidáme špenát a podusíme ho se solí, pepřem a muškátovým oříškem. Špenát, nastrouhaný sýr, vejce, sůl a mouku přidáme k rozmáčenému chlebu. Smícháme přísady vařečkou na měkkou, ne příliš řídkou, stejnoměrnou hmotu. Těsto pak vytvarujeme podle požadovaného tvaru (kulaté nebo protáhlé knedlíky, noky a podobně) a vložíme do vroucí osolené vody. Knedlíky jsou vařené, když vyplavou. Vyndáme je děrovanou lžící a podáváme jako přílohu.

strangolapreti.jpg