Jdi na obsah Jdi na menu

Těstoviny s dýňovou omáčkou

340 g těstovin, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 500 g dýně, 160 ml smetany na vaření, po ½ lžičce mletého římského kmínu, oregana, mleté papriky a uzené mleté papriky, sůl a mletý pepř podle chuti, 200 g strouhaného tvrdého sýra, hrst čerstvé nasekané petržele

Na oleji v hrnci krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme koření a necháme rozvonět. Přidáme dýni nakrájenou na kostičky, podlijeme trochou vody, přidáme smetanu a udusíme doměkka. Rozmixujeme.

Těstoviny uvaříme na skus a nedokonale je scedíme. Promícháme je s dýňovou omáčkou a dochutíme solí a pepřem. Nyní je buď promícháme i se sýrem; nebo rozehřejeme troubu na 180 ºC, dýni s těstovinami přendáme do vymazaného pekáčku, posypeme sýrem a pečeme do lehce zlatova (20 až 25 minut). Nakonec ozdobíme petrželkou a podáváme.

Úprava původního receptu

testoviny_s_dynovou_omackou.jpg