Těstoviny s fazolkami a paprikou
500 g krátkých těstovin, 2 barevné papriky, 200 g zelených fazolek, 2 stroužky česneku, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, hrst čerstvých bazalkových listů, olivový olej, 1 pálivá paprička, sůl, strouhaný sýr na posypání
V pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme česnek nakrájený na plátky. Přidáme rozdrcenou pálivou papričku, omyté nakrájené papriky a fazolky, rajčatový protlak promíchaný s šálkem horké vody, osolíme a dusíme 15–20 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Mezitím uvaříme ve slané vodě těstoviny a scedíme je. Pak je přidáme do pánve k zelenině, ochutíme natrhanou bazalkou, promícháme, zasypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.