Jdi na obsah Jdi na menu

Těstoviny s lososem

350 g těstovin fettuccine nebo tagliatelle, 250 g lososa (nemusí být vcelku), 40 g másla, 1 kelímek 33 % smetany, 100 ml suchého bílého vína, 2 lžíce sekaných jader vlašských ořechů, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce čerstvé bazalky, šafrán, pepř, sůl

Posekaná jádra vlašských ořechů opražíme. Na másle osmahneme kousky lososa, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a ořechy, zalijeme vínem a povaříme, asi 5 minut. Přidáme smetanu a vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus, slijeme a vyklopíme do omáčky. Vmícháme posekanou petrželku. Podáváme ozdobené bazalkou.

testoviny_s_lososem.jpg