Jdi na obsah Jdi na menu

Těstoviny s tuňákem a rukolou

1 stroužek česneku, kousek červené chilli papričky, 2 ančovičky v oleji, 3 lžíce panenského olivového oleje, 125 g cherry rajčat, 150 g tuňáka v olivovém oleji, malá hrst rukoly, 1 lžíce citronové šťávy, 250 g těstovin typu penne nebo vřetena

Chilli papričku, česnek a ančovičky nakrájíme nadrobno, cherry rajčata přepůlíme. V pánvi na mírném ohni rozpálíme oleje a na něm asi 2 minuty orestujeme nakrájenou chilli papričku, česnek a ančovičky. Pak přidáme nakrájená rajčata, promícháme a velmi krátce je orestujeme. Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Děrovanou naběračkou je ihned přendáme do pánve s rajčaty. Pokud jsou těstoviny suché, přidáme i malé množství vody z těstovin. Tuňáka natrháme na kousky a spolu s rukolou ho přidáme do pánve s těstovinami. Opatrně promícháme a vše pokapeme citronovou šťávou. Ihned podáváme.

Adaptace původního receptu

testoviny_s_tunakem_a_rukolou.jpg