Jdi na obsah Jdi na menu

Zapečené gnocchi

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 stroužek česneku, 400g konzerva krájených rajčat, 500g balíček noků, sůl, pepř, cukr, trocha bazalky, 125 g mozzarelly, oregano na ozdobu

V pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájenou papriku a necháme 5 minut měknout. Vmícháme nasekaný česnek, po minutě přidáme rajčata a noky. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme cukr a necháme 10–15 minut probublávat. Občas zamícháme. Přidáme natrhanou bazalku a přeneseme do zapékací mísy. Navrch nakrájíme mozzarellu a 5–6 minut grilujeme na nejvyšší teplotu. Ozdobíme oreganem.

zapecene_gnocchi.jpg