Jdi na obsah Jdi na menu

Gruzínské lilkové závitky s ořechy

3 středně velké lilky, sůl, černý pepř, olivový olej, 150 g vlašských ořechů, 100 ml vroucí vody, 2 stroužky česneku, 1 lžička koření khmeli suneli, ½ lžičky mletého koriandrového semene, 2 lžičky bílého vinného octa, k podávání: 3 lžíce semen z granátových jablek, petrželová nať

Předehřejeme troubu na 180 °C. Lilky podélně nakrájíme ostrým nožem a rozložíme je na plech. Lehce je pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Pečeme je 15 minut, pak je otočíme a pečeme dalších 15 minut. Mezitím připravíme náplň: rozmixujeme vlašské ořechy, přidáme prolisovaný česnek, khmeli suneli, koriandr, ocet, sůl a pepř. Smícháme a za stálého míchání pomalu přidáváme vroucí vodu, dokud směs nemá pastovitou konzistenci. Na každý plátek lilku dáme 1–2 lžičky směsi a zabalíme jako závitek. Můžeme ozdobit semeny granátového jablka a petrželí.

Podle původního receptu

gruzinske_lilkove_zavitky_s_orechy.jpg