Jdi na obsah Jdi na menu

Kapustové karbanátky

1 středně velká kapusta, 3 rohlíky, 50 ml mléka, olej na smažení, 1 menší cibule, 2 vejce, ¼ lžičky muškátového oříšku, asi 100 g strouhanky + na obalení, sůl a pepř podle chuti

Kapustu zbavíme ovadlých listů, propláchneme a osolenou uvaříme. Necháme pořádně okapat. Pak ji nasekáme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostičky a pokapeme mlékem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. V míse smícháme kapustu, vejce, rohlíky, cibulku, pepř, muškátový oříšek a tolik strouhanky, aby vzniklo husté těsto. Dobře ho promícháme a dosolíme. Namočenou rukou tvarujeme karbanátky a každý obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřáté vrstvě oleje do světle hněda. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.

kapustove_karbanatky.jpg