Jdi na obsah Jdi na menu

Kapustové závitky s houbovočočkovou náplní

100 g čočky, 50 g sušených hub, 400 ml vody, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky majoránky, 3 vejce, 100 g pohankové mouky, 8 listů kapusty, 4 lžíce sójové omáčky, 1 jarní cibulka

Den předem čočku zalijeme v hrnci vodou, houby zalijeme horkou vodou a necháme namáčet. Druhý den čočce vyměníme vodu tak, aby byla ponořená. Houby také slijeme a nálev dáme stranou. Houby pokrájíme a přidáme k čočce a uvaříme doměkka. Směs nechtáme vychladnout a promícháme se solí, pepřem, kmínem, majoránkou, vejci a přibližně 80 g pohankové mouky.

Listy kapusty vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Vyndáme a necháme okapat. Doprostřed každého listu dáme asi 2 vrchovaté lžíce čočkové směsi, ohneme boční strany listů dovnitř a zarolujeme. Nálev z hub přelijeme do kastrůlku, prošleháme se sójovou omáčkou a s asi 20 g zbylé mouky. Vaříme 5 minut do zhoustnutí. Podle chuti opepříme.

Omáčku vlijeme do menší zapékací mísy a poklademe na ni závitky. Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Servírujeme přelité omáčkou a posypané omytou, nakrájenou jarní cibulkou.

Úprava původního receptu

kapustove_zavitky_s_houbovocockovou_naplni.jpg