Jdi na obsah Jdi na menu

Kapustový nákyp

600 g kapusty, 4 vejce, 50 g oleje + na vymazání, 40 g mouky, 3 lžíce smetany, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, petrželka

Očištěnou kapustu povaříme v osolené vodě, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Z oleje a mouky usmažíme zlatou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem z kapusty, přidáme kostku bujónu a uvaříme hustou omáčku. Do omáčky přidáme kapustu, prolisovaný česnek, petrželku, pepř, sůl, žloutky a nakonec sníh z bílků. Pekáč vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí a 20 minut pečeme na 200 °C.

kapustovy_nakyp.jpg