Lilková parmigiana s mozzarellou
2 menší nebo 1 větší lilek, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 600 g rajčat z plechovky, 2 lžičky sušeného oregana, sůl, pepř, 250 g mozzarelly, 50 g parmazánu, 1 hrst bazalky
Lilky nakrájíme podélně na plátky a z obou stran opečeme nasucho na grilovací pánvi. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme rajčata a oregano, osolíme a opepříme. Dusíme 10 minut do husta. Do pekáče rozložíme plátky lilku, přelijeme rajčatovou omáčkou, poklademe částí nakrájené mozzarelly a posypeme strouhaným parmazánem. Opakujeme do spotřebování surovin. Zapékáme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Před podáváním posypeme lístky bazalky.
Úprava původního receptu