Jdi na obsah Jdi na menu

Papriky plněné quinoou

6 barevných středních paprik, 1 šálek nevařené quinoy, 2 šálky zeleninového vývaru, 1 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 400g konzerva nakrájených rajčat, 240 g vařených černých fazolí, 1 šálek zrn kukuřice, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička mleté papriky, ½ lžičky soli, špetka černého pepře, 1 šálek čerstvě nastrouhaného tvrdého sýra

Na středním ohni zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nasekaný nebo prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Přidáme mletý římský kmín a papriku, pak propláchnutou quinou a zeleninový vývar. Přivedeme do varu a na mírném ohni dusíme 15 minut. V průběhu dušení přidáme rajčata, kukuřici a fazole a vždy promícháme. Stáhneme s ohně a necháme ještě 5 minut odpočívat. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Mezitím předehřejeme troubu na 190 °C. Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semena. Každou polovinu naplníme směsí, posypeme sýrem a přendáme do pekáčku. Kolem paprik nalijeme tolik vody, aby se zakrylo dno pekáčku. Pečeme odkryté, dokud papriky nejsou měkké a sýr se neroztaví, asi 30–35 minut.

Podle původního receptu

papriky_plnene_quinoou.jpg