Jdi na obsah Jdi na menu

Pikantní křupavá růžičková kapusta

½ kg růžičkové kapusty, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička sušeného tymiánu, ¾ lžičky mletého pepře, ¾ lžičky uzené papriky, ¼ lžičky chilli, ¼ lžičky skořice, sůl

Předehřejeme troubu na 200 °C. Kapusty přepůlíme a dáme do velké mísy. Pokapeme olivovým olejem. Přidáme všechno namleté koření a sůl a promícháme, aby se kapusty rovnoměrně obalily. Kapusty rozprostřeme v jedné vrstvě na pečicí papír a pečeme asi 25 minut. Zvýšíme teplotu na 230 °C a pečeme dalších 5 minut, dokud nejsou křupavé.

pikantni_krupava_ruzickova_kapusta.jpg