Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninová směs po čínsku

1 střední mrkev, 1 červená paprika, 150 g žampionů, 100 g zelených fazolek, ½ šálku vývaru, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička cukru, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 rozdrcený stroužek česneku, olej, sůl

Mrkev, papriku, fazolky a žampiony očistíme a nakrájíme na plátky nebo stejně velké kousky. V hlubší pánvi (nejlépe wok) rozehřejeme olej, vsypeme mrkev a zprudka ji opečeme. Pak přidáme papriku, žampiony, fazolky a rozdrcený česnek a při vysoké teplotě smažíme asi 2 minuty, aby zelenina zůstala křupavá. Vývar smícháme se sójovou omáčkou, cukrem, škrobem a trochou soli, tuto omáčku vlijeme do pánve a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Podáváme s rýží.

zeleninova_smes_po_cinsku.jpg