Jdi na obsah Jdi na menu

Tvarohová bábovka s krupicí

500 g tvarohu, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 200 g dětské krupičky, 3 lžičky prášku do pečiva, 125 g změklého másla, špetka soli, 2 lžíce rozinek

Změklé máslo, oba cukry a žloutky rozšleháme elektrickým šlehačem. Postupně zašleháme i oba tvarohy. Do tvarohové hmoty vmícháme krupičku smíchanou s práškem do pečiva a rozinkami. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme. Těsto urovnáme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 50-60 minut. Upečenou bábovku necháme 10–15 minut odpočívat ve formě, pak ji opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

tvarohova_babovka_s_krupici.jpg