Jdi na obsah Jdi na menu

Jablečník

Na těsto: 5 jablek, 2 a ½ hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku rostlinného oleje, 2 vejce, 2 lžičky skořice, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 lžička jedlé sody, 1 prášek do pečiva

Na dozdobení: podle chuti džem, 2 kelímky zakysané smetany, 2 bal. čokolády

V misce smícháme všechny suroviny na těsto vyjma jablek. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do těsta. Vše promícháme. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech o rozměrech 30x40 cm a pečeme při teplotě 180 °C asi půl hodiny. Po upečení povrch potřeme džemem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout, smícháme ji se zakysanou smetanou a natřeme na džem.

jablecnik.jpg