Jdi na obsah Jdi na menu

Tvarohový koláč s jablky

560 g hladké mouky, 150 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 celá vejce, 1 kypřící prášek, 3–4 lžíce mléka
6 středních jablek, lžíce másla, cukr
500 g tvarohu, 2 vanilkové cukry, moučkový cukr, mléko, příp. žloutek

Oloupaná, rozčtvrcená a vykrájená jablka rozdusíme na troše másla a měkká ocukrujeme. Suroviny na těsto propracujeme, jen trošku vejce necháme na potření. Z těsta vyválíme plát, přeneseme na plech a odkrojíme přesahující část. Plát potřeme jablky a pak rozmíchaným tvarohem. Ze zbytků těsta uděláme navrch mřížku, potřeme ji i s okraji těsta rozšlehaným vejcem a pečeme na 175 ºC.

tvarohovy_kolac_s_jablky.jpg