Jdi na obsah Jdi na menu

Baciocca

800 g brambor, 3 cibule, 2 vejce, olivový olej extra panenský, sůl, pepř

Na těsto: 250 g hladké mouky, 150 ml vody, 2 lžíce olivového oleje extra panenského, sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme je máčet ve slané vodě, aby ztratily škrob.

Smícháme vlažnou vodu s olejem a solí a postupně vmícháváme mouku. Pak hněteme rukama asi 10 minut, dokud nezískáme pružné a homogenní těsto. Před použitím necháme těsto asi 30 minut odpočinout

Mezitím nakrájíme cibuli na jemné plátky, osmahneme ji na oleji dorůžova a osolíme. Brambory slijeme, přidámek cibuli a asi 10 minut smažíme. V míse rozšleháme vejce s pepřem a solí, přidáme brambory s cibulí a promícháme.

Z těsta vyválíme plát a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou olejem. Přidáme bramborovou směs a 45 minut pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Baciocca se servíruje teplá nebo vlažná.

baciocca.jpg