Jdi na obsah Jdi na menu

Cibulový koláč

250 g listového těsta, hladká mouka na poprášení válu, 1 lžíce olivového oleje, 3 velké červené cibule, 50 ml balzamikového octa, 40 g třtinového cukru, sůl, 30 g vypeckovaných černých oliv, 6 sardelových řezů, čerstvé oregano

Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále a přeneseme do koláčové formy, okraje lehce zvedneme. Olivový olej rozpálíme v pánvi a 10 minut na něm smažíme na plátky nakrájenou cibuli. Pak přidáme ocet, cukr a sůl a necháme směs zkaramelizovat a zhoustnout. Cibulovou směs rozprostřeme na těsto, přidáme okapané olivy, sardele i oregano. Okraje potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 15 minut.

cibulovy_kolac.jpg