Jdi na obsah Jdi na menu

Galetka s pórkem a bramborami

Těsto: 120 g kukuřičné mouky, 100 g hrubé pšeničné mouky, 1 lžička soli, 120 g studeného másla, 1 vejce, 1–2 lžíce zakysané smetany

Náplň: 250 g brambor, 150 g pórku, 1 vejce, 150 ml zakysané smetany, 100 g sýra cottage, 50 g strouhaného parmezánu, 100 g strouhané goudy, 1 lžička soli, ¼ lžičky mletého pepře, ½ lžičky tymiánu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pažitky

Rychle vypracujeme těsto na koláč. Vytvarujeme ho do koule, obalíme potravinářskou fólií a necháme 30 minut chladit v lednici. Vejce, zakysanou smetanu, sýr cottage, nastrouhaný parmezán, goudu sůl, pepř a tymián v míse důkladně promícháme. Brambory nakrájíme na tenké plátky a pórek na kolečka. Vychlazené těsto vyválíme a přeneseme na pečicí papír na plechu. Poklademe je brambory, přičemž necháme volné 2–3 cm na okrajích těsta. Brambory pokapeme olejem a posolíme. Na brambory dáme pórek a pak sýrovou směs. Přehneme okraje těsta ke středu, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 180 ºC. Hotovou galetku posypeme nakrájenou pažitkou.

galetka_s_porkem_a_bramborami.jpg