Jdi na obsah Jdi na menu

Quiche

Těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 žloutek, 4 lžíce studené vody, příp. práškový česnek, strouhaný parmazán, bylinky…

Zálivka: 2 vejce, 150 g nastrouhaného sýra (gouda), kelímek smetany, sůl, pepř, muškátový oříšek

Cibulová náplň: Cibuli nakrájenou na kolečka osmažíme dorůžova na olivovém oleji. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme do odpaření vína. Okořeníme provensálskými bylinkami.

Žampionová náplň: Žampiony nakrájené na tenké plátky podusíme na másle. Přidáme nakrájený pórek a dusíme ještě jednu minutu.

Vypracované těsto dáme odpočinout do ledničky alespoň na hodinu. Vyválíme plát 4 mm silný, přeneseme do vymazané formy tak, aby byl mírně zvednutý okraj, několikrát propíchneme vidličkou a dáme odležet do lednice. Smícháme zálivku a náplň, nalijeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě: 15 minut při 220 °C, dopékáme při 180 °C.

quiche.jpg