Jdi na obsah Jdi na menu

Korejské tofu

27. 1. 2023
 
Složení: (já jsem dělala dvojitou porce)
- 300 g naturálního tofu 
- solamyl
- olej 
 
Omáčka:
- 4 lžíce kečupu
- 2 lžíce sójové omáčky 
- 2 lžíce cukru
- 4 stroužky česneku 
 
Příprava: 
Tofu nakrojit na cca 1-1,5cm kostky. Zalit je studenou vodou na 3 min. Po tom čase každou kostku otočit v solamylu a smažit z každé strany do zlatová až bude křupavé (já jsem smažila jen z dvou protože ty kostičky nebyly až takové velké a přikryl je olej). Během toho až tofu se smaží udělat omáčku. Promíchat všechny složení do hromady. 
Pak na čistou pánev nalit 1 lžíce olejů a dat usmažené tofu znova smažit (Ono pak bude ještě více křupavé a omáčka až tolik nenasakně). Po chvíli dat do tofu omáčku a ještě chvíli míchat až každá kostka bude pokryta omáčkou. Hotovo ;-)