Jdi na obsah Jdi na menu

Slané palačinky s krémovou žampionovou náplní

SUROVINY: 500 ml plnotučného mléka 2 vejce 150 g pohankové mouky NP Bio sůl 40 g másla 1 šalotka 250 g žampionů 1 stroužek česneku pepř 1 lžička sušeného oregana 6 listů kapusty 180 ml smetany na vaření (12 %) 1 hrst hladkolisté petržele

POSTUP: 1. V míse metličkou vyšlehejte mléko s vejci, přisypte prosátou pohankovou mouku a špetku soli. Těsto dejte stranou. 2. V pánvi rozehřáté na střední stupeň rozpusťte 20 g másla a zpěňte na něm najemno nakrájenou, očištěnou šalotku. Po 2 minutách vsypte plátky propláchnutých žampionů, oloupaný, rozmělněný česnek, sůl, pepř a oregano. Restujte 5 minut. 3. Nakonec vmíchejte omyté, pokrájené listy kapusty zbavené středových stvolů. Zakryjte pokličkou a duste 5 minut na mírném ohni do změknutí. Vlijte smetanu, promíchejte a odstavte z ohně. 4. Mezitím ve druhé, nepřilnavé pánvi vytřené máslem smažte palačinky z připraveného těsta. 5. Palačinky servírujte plněné žampionovokapustovou směsí, posypané najemno nasekanou petrželí.