Jdi na obsah Jdi na menu

Tarhoňové rizoto se špenátem a krevetami

26. 5. 2024

400 g těstovin tarhoňa (uvařených dle návodu), 200 g krevet, štáva z 1 limety, 1 lžička uzené papriky, 2 lžíce olivového oleje, 2 šalotky, najemno nasekané, 4 stroužky česneku, nasekané, 60 g sušených rajčat, nadrobno nakrájených, 200 ml kuřecího vývaru, 100 g srdíček artyčoků, pokrájených, 50 g baby špenátu, 1 lžíce oregana, 1 lžíce sušené bazalky, sůl a pepř, 50 g másla

Očištěné krevety vložíme do mísy a promícháme se šťávou z limety, solí, pepřem a uzenou paprikou. Necháme marinovat. Poté na lžíci oleje orestujeme dozlatova šalotky se 2 stroužky česneku. Vmícháme rajčata a krátce je orestujeme. Přidáme tarhoňu, 100 ml vývaru, artyčoky, spařený špenát, bylinky a vše povaříme. Podle potřeby přidáme vývar, dochutíme solí a pepřem. Zjemníme máslem. Na zbylém oleji zprudka orestujeme okapané krevety, maximálně 4 minuty. Přidáme je k rizotu.